Je hebt een druk leven. Gezin, werk, sporten, vrienden en vriendinnen.

Het lijkt er bij te horen. Iedereen heeft het tegenwoordig toch druk? Maar eigenlijk zou je wel wat meer tijd voor jezelf willen. Niet geleefd worden, maar zelf keuzes maken. Niet alleen maar klaar staan voor anderen, maar ook aan jezelf toekomen. Maar waarom lukt dat niet? Is het een kwestie van doorbijten en wachten tot het rustiger wordt?

Ik zie veel mensen worstelen met dit dilemma. Vooral vrouwen, die werk en gezin combineren, gunnen zichzelf onvoldoende tijd. Ze zouden wel anders willen leven, maar ze houden die wens het liefst verborgen. Ze hebben op het oog toch een mooi leven?

Ik zou willen dat mensen bewuster met hun tijd omgaan en vooral meer tijd voor zichzelf maken. Waarom? Omdat ik denk, dat mensen dan gelukkiger zijn en daarmee ook een beter mens voor hun omgeving zijn. Omdat dit ze energie geeft in plaats van energie kost.

Ik heb zelf ook tijden gehad, dat ik geleefd werd.

Dat mijn tijd opging aan werk, gezin en een uurtje sport per week. En dat er van binnen iets aan me begon te knagen. Ik leefde voor mijn gevoel te vluchtig, te oppervlakkig. Ik had geen tijd om echt aandacht te schenken aan wie en wat ik belangrijk vond, althans ik maakte er geen tijd voor. Tot ik tijdens een leiderschapstraining zag wat echte aandacht oplevert. Veel meer diepgang en blijvende resultaten. En een gevoel van tevredenheid. Toen besloot ik het roer om te gooien.

Het kostte mij aanvankelijk moeite om tijd te creëren. Een fulltime baan en een gezin was ook voor mij druk. Maar ik voelde onvrede, dat ik geen voortgang boekte op mijn nieuwe weg. En dat zat mij niet lekker. Ik wilde in actie komen. Daarom ben ik eerst in mijn vrije uren bewust activiteiten gaan inplannen, die mij energie opleverden. In het begin kleine stapjes, later grotere. Omdat ik steeds helderder kreeg, wat ik wilde. En toen ik eenmaal in beweging was, verliep het allemaal steeds gemakkelijker. Dan komen de juiste dingen vanzelf op je pad. Als je eerst maar eens begint…

Inmiddels heb ik als trainer/coach veel mensen geholpen met dit dilemma. Helder krijgen wat je wilt, het in gang zetten en de vaart erin houden. Ik merk dat sommige mensen een klein zetje nodig hebben, terwijl andere mensen een fundamentele verandering willen doorvoeren. Daarom bied ik verschillende diensten aan. Coaching bijvoorbeeld voor korte trajecten en Persoonlijk Leiderschap voor een uitgebreid programma.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Neem dan contact op via onderstaande link. Ik zie uit naar je reactie!