Mijn vorige blog over ondernemerschap heeft heel wat losgemaakt! Binnen twee weken kreeg ik drie aanvragen van mensen om hen te helpen om hun eigen bedrijf op te starten. Zij willen hun dromen nu echt in vervulling laten gaan en kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Ik vind het fijn om mijn steentje bij te dragen aan het realiseren van deze dromen. Voor mij is het altijd heel inspirerend om te horen wat mensen drijft en hoe zij hun leven willen veranderen.

Soms biedt het leven ook een verrassende wending. Zo werd ik deze week benaderd om trainingen te geven op scholen. Voor mij zijn jongeren een betrekkelijk nieuwe doelgroep. Tot nu toe ontmoette ik vooral volwassenen die hun eigen bedrijf willen beginnen. Maar in deze tijd van tijdelijke arbeidscontracten verandert de mindset bij jongeren.

Zij willen zelf bepalen hoe zij hun leven inrichten.

Vorige week was ik op een congres over ondernemerschap. Het verbaasde mij hoeveel twintigers ik zag. En met hoeveel vertrouwen zij in het leven staan. Zij durven te kiezen voor ondernemerschap en doen het gewoon. Wat een heerlijke instelling! En zij helpen en stimuleren elkaar met ondernemen. Omdat iedereen daar beter van wordt.

Ik kwam vol energie terug van het congres, met veel nieuwe ideeën en plannen. En nu dus gewoon doen. Ik heb er zin in!

Wil jij ook eens van gedachten wisselen over je toekomst? Stuur mij een berichtje via de volgende link: Aanmelden zelfstandig ondernemer
Ik ben benieuwd naar je verhaal!