Ik stel mezelf altijd doelen. Doelen houden me scherp. Doelen stimuleren me om het beste uit mezelf te halen. Wat ik daarbij heel belangrijk vind, is dat deze doelen me helpen mezelf verder te ontwikkelen. Om beter te worden in wat ik al doe maar ook om nieuwe dingen te leren. Dit kan een verbreding of verdieping van mijn vakkennis zijn, maar het kan ook op nieuwe gebieden zijn.

Leren is belangrijk.

Ik zie dat mensen die persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk vinden 20 tot 25 procent van hun tijd steken in leren. Dat is dus minimaal een dag per week. En waarom? Omdat routine leidt tot standaard prestaties en deze mensen topprestaties willen leveren op hun vakgebied. Dat is intrinsieke motivatie. Niet tevreden zijn met een redelijke prestatie maar altijd het beste uit jezelf willen halen.


Voor mij is een belangrijke graadmeter bij leren of ik er energie van krijg of niet. Als ik er energie krijg, kan ik blijven doorgaan en verveelt het onderwerp mij nooit. Maar soms leer ik dingen en realiseer ik me dat ik hier beroepsmatig niets mee wil. Dat deze dingen beter bij andere mensen passen.


Ieder mens heeft zijn eigen, unieke talenten. De kunst van het leven is om je eigen talenten te ontwikkelen en zoveel mogelijk te gebruiken. Als je dat kunt, wordt je leven een feest. Je werk geeft je energie en gaat je moeiteloos af. En waarom zou je jezelf dat niet gunnen?
Wil je ontdekken wat jouw talenten zijn en hoe jij hiervan je werk kunt maken? Neem dan contact met me op via de  volgende link: Investeren in jezelf.