“Wat zijn jouw doelen voor het komend jaar?” Hoor jij deze vraag ook zo vaak? Het is typerend voor de tijd waarin we leven. We willen veel en de beste manier om dat te bereiken is om heldere doelen te formuleren en dan dat lijstje af te werken. Toch?

Hoe is dit het afgelopen jaar voor jou gegaan?

Had je begin 2019 heldere doelen voor jezelf gesteld? En heb je deze doelen kunnen realiseren?

Ik werk zelf ook met doelen. Ik had er voor 2019 vijf opgeschreven voor mezelf. Deze doelen lagen op het gebied van werk (twee keer), privé, financiën en sport. Ik heb me gecommitteerd aan het behalen van deze doelen met als gevolg dat ik er twee conform plan heb gerealiseerd, twee beter dan gepland en één iets minder dan gepland. Een goede score, waar ik tevreden mee mag zijn.

Het besluit om mijn tijd en energie in deze doelen te steken betekende ook dat ik minder ruimte had voor andere dingen. Je kunt je tijd immers maar één keer besteden. Het afgelopen jaar heb ik vaker gekozen voor effectiviteit en efficiency dan voor ontspanning en plezier. Handig voor het behalen van mijn doelen maar wel soms een beetje saai.

Voor 2020 ga ik weer doelen opstellen. Het werkt namelijk goed om resultaten te behalen. Ik heb, net als vorig jaar, al weer doelen bepaald op het gebied van werk, privé, financiën en sport. Voor 2020 ga ik dit lijstje uitbreiden met doelen op het gebied van ontspanning en plezier. Zo kies ik voor een leven dat in balans is. Dat is voor mij het belangrijkste doel voor 2020.

Terug naar de vraag waar ik deze blog mee begonnen ben: “Wat zijn jouw doelen voor het komend jaar?” Heb jij ook het gevoel dat je meer kunt bereiken als je je focust op een beperkt aantal doelen? En heb je ook al ervaren dat teveel focus ertoe leidt dat je voor andere dingen geen tijd meer hebt? Dan wordt het ook voor jou tijd om te kiezen voor balans in je leven.

Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met me op via de volgende link: Leven in balans. 

 Ik wens je veel geluk in 2020!