Deze vraag heb ik de laatste tijd aan heel wat mensen gesteld. Ook aan mensen die niet meer lekker in hun vel zaten.

 Als je kiest voor een opleiding of waar je gaat werken, kies je meestal voor iets dat je leuk vindt of iets dat je goed kan. Of allebei, dat is het mooiste. 

Bij de start van je loopbaan heb je veel bewuste keuzes gemaakt. Je wist wat je wilde, je hebt je erop voorbereid en vervolgens heb je dat gerealiseerd.

Als je een tijdje werkt, kan het voorkomen dat je werk je niet meer zoveel energie geeft, of dat het juist energie gaat kosten. Dat kan door van alles komen: Je werkomgeving verandert, jij ontwikkelt je, je gezin vraagt meer tijd…  Je wilt je werk zo goed mogelijk blijven doen, maar je voelt je er niet meer zo voldaan over.

Onder de oppervlakte begint er iets te knagen.

In veel gevallen zijn mensen door het aanpassen aan de omgeving het contact met zichzelf een beetje kwijtgeraakt. Ze stellen zichzelf niet meer de vraag: “Waar word ik echt gelukkig van?” Waarom niet? Omdat het antwoord op deze vraag consequenties kan hebben. Dat je iets moet veranderen in je leven. Het lijkt gemakkelijker om jezelf deze vraag niet te stellen. Maar dan gaat er dus wel iets knagen.

Terug naar de vraag: Benut jij al je talenten? Bij het onderzoeken van deze vraag blijkt vaak dat mensen wel een aantal talenten inzetten maar niet allemaal. En dat ze zich realiseren dat bij hen een verlangen sluimert om deze niet benutte talenten ook te gaan ontwikkelen.

Bij het inzien van dit verlangen trekt de mist op. Dan wordt ineens duidelijk wat de volgende carrièrestap zou kunnen zijn. Een stap, waarbij niet alleen de huidige maar ook de sluimerende talenten worden ingezet. Een stap, die leidt tot nieuwe energie en tot persoonlijke groei. 

Wil jij weten hoe je al je talenten kunt gebruiken? Neem dan contact met me op. Ik help je graag je talenten te ontwikkelen. Je kunt me bereiken via de volgende link: Vrijblijvende kennismaking