Massages

Voordelen van massage

Massage heeft veel voordelen voor zowel het lichaam als de geest. Enkele voordelen zijn:

  • Stressvermindering: Massage kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het verlaagt de niveaus van het stresshormoon cortisol en stimuleert de afgifte van endorfines, die zorgen voor een gevoel van welzijn.
  • Verbeterde bloedcirculatie: Massage bevordert de bloedcirculatie, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter naar de spieren en organen worden vervoerd. Dit kan helpen bij het herstel van weefsels, het verminderen van pijn en het bevorderen van de algehele gezondheid.
  • Verlichting van spierspanning en pijn: Door het toepassen van verschillende massagetechnieken kunnen gespannen spieren worden ontspannen en kunnen knopen en pijnlijke plekken worden losgemaakt. Dit kan verlichting bieden bij spierpijn, stijfheid en chronische pijnaandoeningen zoals rugpijn.
  • Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit: Massage kan helpen de flexibiliteit en mobiliteit van gewrichten en spieren te verbeteren. Door het losmaken van verkrampte spieren en het verbeteren van de bloedcirculatie, kan massage de bewegingsvrijheid vergroten en de algehele lichaamshouding verbeteren.
  • Vermindering van angst en depressie: Massage kan een kalmerend effect hebben op de geest en helpen bij het verminderen van symptomen van angst en depressie. Het kan de productie van serotonine en dopamine verhogen, neurotransmitters die betrokken zijn bij het reguleren van stemming en emotie.
  • Versterking van het immuunsysteem: Regelmatige massagesessies kunnen het immuunsysteem versterken. Onderzoek suggereert dat massage de activiteit van afweercellen kan verhogen, wat helpt bij de bestrijding van ziekteverwekkers en het bevorderen van de algehele immuniteit.
  • Verbeterde slaapkwaliteit: Massage kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren, doordat het de ontspanning bevordert en stress vermindert. Het kan ook helpen bij het verminderen van slaapstoornissen zoals slapeloosheid.

Behandelingen en tarieven

Ontspanningsmassage (90 minuten)             EUR 70,-

Ontspanningsmassage (60 minuten)             EUR 50,-                                  

Hotstone massage (60 minuten)                      EUR 60,-

Aromatherapie (60 minuten)                             EUR 60,-

Buikmassage (45 minuten)                                EUR 40,-

 

Ik geef ook massages aan huis

Bij een massage aan huis neem ik zelf alles mee. De bovenstaande tarieven worden dan verhoogd met reiskosten. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Aandacht voor de signalen die je lichaam geeft.